We hebben weleens vaker dat we op Instagram aan het browsen zijn en ‘influencers’ tegenkomen waar we nog nóóit van hebben gehoord.

Van Nykkie van Zessen hadden we bijvoorbeeld ook nog nooit gehoord, maar dat is niet zo gek: ze bestaat namelijk helemaal niet. Ze is het hersenspinsel van zes HVA-studenten die wilden laten zien hoe gemakkelijk je op social media een vertekend beeld kunt schetsen. Het project was een opdracht voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie: de studenten wilden binnen twaalf weken zo veel mogelijk volgers zien te krijgen.

Hoewel Nykkie niet bestaat, is het meisje op de foto’s wel echt: dat is Anne Rieter, een 21-jarige HVA-studente die werd gekozen als het onderwerp van het Instagram-account. Binnen een paar dagen schoot het team van studenten zo veel mogelijk influencer-worthy foto’s.

Myra Bax (20), een van de zes studenten, vertelt in een interview met Folia: "We wilden laten zien dat veel wat je online ziet niet echt is en de werkelijkheid vaak mooier maakt."

Myra: "De opdracht is het bedenken van een crossmediaal concept dat de wereld een stukje beter maakt. Wij wilden iets doen aan de prestatiedruk onder jongeren."

Binnen twaalf weken kreeg Nykkie meer dan tienduizend volgers. Meer weten over het project en hun aanpak? Lees hier het volledige artikel op Folia, en bekijk de onderstaande video over het project.

Bron: nederlandsmedianieuws.nl