We weten heus wel dat we er niet eeuwig jong uit zullen zien en ouder worden heeft ook z'n voordelen. Maar volume in je lippen verliezen voor je 30e vinden we toch wat minder en het schijnt dat dit bij veel vrouwen wel degelijk gebeurt. Hoe komt het en, nog belangrijker, wat kun je er tegen doen?

Hoe komt het?
Als je ouder wordt dan neemt het collageen in je huid af met als gevolg (de eerste) rimpels én minder volle lippen. Aanleg heeft er ook mee te maken net als je levensstijl en de dikte van je tanden (ja echt). Naarmate je ouder wordt, zullen je tanden wat dunner worden maar je kunt dit deels tegengaan door goed voor ze te zorgen. Daarnaast helpt roken natuurlijk niet, hierdoor kun je rimpeltjes krijgen boven en op je lippen, maar ook met een rietje drinken en bijten op de binnenkant van je lippen kunnen rimpels veroorzaken en een vermindering van collageen. Het teveel drinken van koffie en andere producten die je dehyrdrateren en het überhaupt  te weinig binnenkrijgen van vocht, maken je lippen ook kleiner. 

Dit kun je doen om dunne lippen te voorkomen en verminderen
Goed gehydrateerd blijven is mega belangrijk net als het binnenkrijgen van genoeg vitamine C en proteïne: zij kunnen de aanmaak van collageen positief beïnvloeden. Vanzelfsprekend kun je beter niet op je lippen bijten, met een rietje drinken en kun je het beste zo min mogelijk koffie nuttigen. Het hydrateren van je lippen van buitenaf is ook erg belangrijk. Oliën, zoals kokosolie, en vloeibare lipbalsems zijn beter dan de varianten die in een hardere stick verkrijgbaar zijn (deze kunnen je lippen uitdrogen).