Het was tijdens haar retreat op Mallorca vorig jaar september dat Karlijn Visser van Holistik voor het eerst in aanraking kwam met Ho’oponopono: een sjamanistische methode uit Hawaii die ervoor zorgt dat je ego in verbinding komt te staan met je hogere zelf. En ja, het is even oefenen op de uitspraak, maar als je die eenmaal te pakken hebt, rollen de o’s en de p’s je keel uit alsof je nooit een andere taal gesproken hebt. Volgens de methode zijn we gevangen in de programma’s van ons ego of onderbewustzijn. En die bepalen uiteindelijk onze gedachten en de manier waarop we handelen. Maar hoe kom je dan af van die belemmerende overtuigingen deep down inside?! Daar bestaan een paar eenvoudige zinnetjes voor, die juist het contact met het bovenbewustzijn bevorderen.

I love you
Thank you
I am sorry
Please forgive me

Dit korte gedichtje bevrijd je op den duur van de ketenen uit je onderbewustzijn (of ego) die je klein houden. Wij oefenden het tijdens het retreat dagelijks. Hardop, in onszelf of tegen groepsgenoten. Ho’oponopono was all over the place. In het begin was het zoeken naar de juiste volgorde. Je kunt het inzetten bij onenigheid, ziektes of om een helingsproces kracht bij te zetten. Ho’oponopono gaat er vanuit dat de wereld hoe we die dagelijks ervaren een weerspiegeling is van onze innerlijke beleving. Vandaar dat als we ons bijvoorbeeld gefrustreerd voelen, de oplossing in onszelf dienen te zoeken. Door het meermaals opzeggen van de Ho’oponopono zinnetjes veranderd je binnenwereld, en daarmee de wereld om je heen. Eigenlijk zeg je ‘I love you’ tegen jezelf of degene aan wie je Ho’oponopono opdraagt. ‘Thank you’ tegen al het goede wat er is en ‘I am sorry’ tegen je daden – of die van de ander – die vanuit het ego (dus niet vanuit liefde) zijn gemaakt. ‘Please forgive me’ verzegelt de affirmaties die je daarvoor hebt uitgesproken. De kracht van vergeving is enorm. Door anderen te vergeven maak je jezelf én de ander vrij en kan de zuivere energie weer stromen.

Criminelen genezen door Ho’oponopono
Het schijnt zelfs dat er zo’n 30 jaar geleden een therapeut, Dr. Ihaleakala Hew Len, is geweest die een hele afdeling met mentaal-gestoorde criminelen in een gevangenins heeft geholpen door Ho’oponopono toe te passen. De Hawaïaanse zuiverings-techniek kun je gebruiken zo vaak als je wilt en op afstand. Het zuiveringsproces begint in elk geval door er met heel je hart oprecht in te geloven en wanneer je het langer dan 35 dagen doet.

Bron: holistik.nl