Het klinkt als een zee met ideeen en dat hebben ze ook en handelen ernaar met oog voor milieu en maatschappij. Zij zijn een groothandel in (h)eerlijk(e) Waar. Ze vermarkten producten uit de Kop van Noord Holland met een zo kort mogelijke en transparante (voedsel) keten binnen deze regio.

In deze steeds meer bewustere maatschappij waar verspilling van voedsel en eerlijk eten steeds meer de aandacht krijgt die ze verdient zet Atlantis Handelshuis echt goede stappen. Maatschappelijk betrokken zijn ze en om zoveel mogelijk positieve impact voor het milieu te creeren, organiseren ze samenwerking tussen telers, tuinders en boeren, zodat de koppeling gemaakt kan worden met onderwijs, zorginstellingen en ziekenhuizen. Daarbij zetten ze zich voor de volle 100% in om hun klanten te begeleiden in hun transitie om verse en gezondere voeding op het menu te krijgen.

Door deze regionale samenwerking is het ze gelukt om 86% minder CO2-uitstoot te realiseren ten opzichte van hun collega’s in dezelfde branche.

Kijk, dat zijn de feiten! En het kan dus toch.

Naast hun uitgebreide en gezonde food assortiment, bieden zij ook non-food producten aan. Gebruiksartikelen, sanitairartikelen, disposables en schoonmaakartikelen; wanneer zij voldoen aan hun hoge milieu eisen, nemen ze de artikelen op in hun productaanbod. Deze eisen bieden hun klanten dus producten van hoge kwaliteit en voldoen ze aan de hoogste MVO-waarden.

Hun Impact?

Minder uitstoot door kortere keten, minder files, minder krimp, biologisch en gangbaar komt dichterbij elkaar, gezondere regionale economie, trots op de regio, versnellen duurzaam gedrag, meer gebruik van sociaal werk.

 

Chapeau Atlantis Handelshuis, keep it up! Jullie maken de wereld een beetje mooier!

 

Meer weten wat zij doen? Volg deze link https://www.atlantishandelshuis.nl/index.html