Klooker zorgt dat jij lekker kunt leven en genieten èn tegelijkertijd bewust kunt leven. En er is al zoveel waarmee dat kan. Klooker brengt dat samen en zoeken de mooiste producten en diensten voor je uit. Alles is écht verantwoord, van topkwaliteit en ook betaalbaar.

Neem nou bijvoorbeeld een kijkje in de wereld van wijn…..

Reguliere wijnbouw en milieuvervuiling
"De buitensporige chemische bemesting en ziektebestrijding heeft een vernietigend effect op het biologisch leven in de grond. De bodem van zeer veel wijngaarden in West-Europa is in de bovenlaag volledig dood, zoals dat het geval is bij woestijngrond. Men beseft nog steeds niet goed dat dit fnuikend is voor een bioproduct als wijn", aldus professor Rudof Pierik, hoogleraar Tuinbouwplantenteelt van de Landbouwuniversiteit Wageningen in zijn afscheidsrede op 6 november 1997.

Dit is een citaat van 20 jaar geleden. En nog steeds actueel. Want het merendeel van de wijnen wordt nog steeds geproduceerd met:

- onkruidverdelgers (herbiciden)
- pesticiden (doden ongewenste planten en dieren)
- kunstmest
- fungiciden (chemische bestrijdingsmiddelen tegen schimmels)
- insecticiden (ter bestrijding van insecten)

Gelukkig zijn er in die 20 jaar wel meer biologische wijnen beschikbaar gekomen. Tegen steeds betaalbaarder prijzen. Alle gebruik van chemisch samengestelde producten is verboden. Wat gebeurt er dan wel?

Onkruid wordt mechanisch of met de hand weggehaald. Gras dwingt de wijnstok om zo diep mogelijk te wortelen en daar ver onder het ondervlak voedingsstoffen vandaan te halen. Klaver in de ondergroei bindt stikstof in de bodem zodat kunstmest niet nodig is. Bloemen trekken nuttige insecten aan, zoals roofmijten, sluipwespen en zweefvliegen, die ervoor zorgen dat de schadelijke insecten niet boven de drempelwaarde uitkomen en dus op hun beurt niet op chemische wijze bestreden hoeven te worden. Ook wordt op deze wijze vraat aan de druiven verminderd, wat schimmelgroei tegengaat. In het voorjaar wordt bij biologische wijnbouw met biologische preparaten gespoten op basis van algen, heermoes en waterglas.

Zo ontstaat in de biologische wijnbouw na een aantal jaren een natuurlijk klimaat. Daardoor zijn de druivenstokken veel weerbaarder geworden.

En de smaak heeft er niet onder te lijden. 

By the Grape
By the Grape heeft dit ook gezien. Ze zijn een pionier in biologische wijnen in een modern jasje. Wijn is bezieling. Daarom vind je bij hen veelal biologische wijnen van kleine wijnboeren met een bijzonder verhaal. Ze geloven in eerlijke prijzen voor wijnboeren en topkwaliteit voor een scherpe prijs voor consumenten. En ze hebben ondertussen een mooie community aan experts opgebouwd - topkoks, wijnschrijvers, én klanten - die je graag meer vertellen over biologische wijn. 

By the Grape importeert duurzame wijnen (biologisch, biologisch-dynamisch, terra vitis en duurzaam) uit diverse wijnlanden zoals Spanje, Frankrijk, Italie, Chili en Oostenrijk.

Ambachtelijke wijnen van kleine wijnboeren. 

En het slaat aan. Zo zijn ze in 2014 uitgeroepen als Beste Wijnwinkel van Nederland door vakblad Perswijn. Omdat ze ook meer doen. Het gaat hen om het verhaal achter de wijn. Waar komt de wijn vandaan? Wie is de kleine wijnboer die de wijn heeft gemaakt? Wat maakt de wijn zo bijzonder?

Wij vinden By the Grape bijzonder. Met wijn om trots op te zijn!

Via www.klooker.nl vind je nog veel meer eerlijke en heerlijke producten waar we de wereld ECHT een stuk beter mee maken!

Je kan je aanmelden en het verschil beginnen te maken!

Wij zijn al lid, nu jij nog!