Heb je last van studie ontwijkend gedrag of kun je de juiste concentratie niet vinden tijdens je werk? Vaak wordt er geadviseerd kauwgum te nemen, door hierop te kauwen stroomt er meer bloed naar je hoofd en hersenen waardoor je meer concentratie krijgt. Helaas zit kauwgum vol met slechte stoffen waardoor het product zelf niet zorgt voor en goede concentratie, daarom hebben wij een aantal producten geselecteerd die wel gezond zijn en zorgen voor een verhoogde concentratie.

Noten
In veel noten zit vitamine B6, een stof die goed is voor de hersenstofwisseling en zorgt voor de opbouw en afbraak van eiwitten. Vooral walnoten zitten vol met deze vitamine, maar ook in andere nootjes zitten onverzadigde vetten die jouw concentratievermogen verhogen. Om er nog een schepje bovenop te doen: noten helpen ook tegen stress.

Banaan
Vitamine B6 zit ook veel in bananen, maar helaas heeft dit fruitsoort langzame koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat het lang duurt voordat de stoffen aankomen in de hersenen. Wil je dat je toch op tijd je koolhydraten binnen krijgt, neem dan volkorenbrood.

Vette vis
Ik moet eerlijk toegeven een vette vis, dat klinkt niet erg aantrekkelijk. Met vette vis worden haring, makreel, sardines of verse zalm bedoeld en dan klinkt het heerlijk. In deze soorten vis zit naast B6 ook de vitamine B12, die ervoor zorgt dat de zuurstoftransport in je lichaam goed verloopt en is daarnaast goed voor de hersenstofwisseling. Ook bevat vis veel omega-3, dit zorgt voor een betere concentratie.

Thee
Thee wordt vaak vergeleken met opwarmen, maar thee bezit over meerdere kwaliteiten. Met name witte en groene thee verminderen de stress waardoor je meer aandacht krijgt, dit komt doordat het de stof L-theanine.

Avocado
Het eten van dit product is erg populair geworden, het is gezond en lekker. Daarbij zitten er veel goede vetten in die zorgen voor een goede concentratie.

Zeewier
Ben je vegetariër of veganist? Dan is het vaak lastig om B12 binnen te krijgen, maar hiervoor is zeewier de juiste oplossing. Dit is namelijk één van de weinige plantaardige producten die B12 bevat.

Pure chocolade
Echte pure chocolade is goed voor je vooral voor je hersenen. Waarschijnlijk had je dit feitje al in vele artikelen gelezen en je werd hier heel vrolijk van. In de supermarkt alles inslaan wat pure chocolade bevat, zonder twijfel in de winkelwagen. Jammer genoeg dat niet het geval, er moet écht pure chocolade inzitten en in supermarkten gaat het meestal om een bepaald percentage cacao.

Bron: fem-fem.nl
Foto: Instagram/rainandmoon