Ademhaling heeft veel effect op hoe je je voelt. Als je je adem inhoudt of juist te snel ademt, dan beleef je je in een vecht of vluchttoestand. In deze stressvolle toestand onderdruk je jouw emoties en houden ze vast als spanning en verkramping in spier en bindweefsel. Het resultaat is lichaamspijn, vermoeidheid, moedeloosheid en minder plezier in het leven.

Door gebruik te maken van de elementen ademhaling, beweging en stem krijg je de kans verschillende delen van jezelf te verkennen. Ontspanning ontstaat als je dieper en rustiger gaat ademen, als je het lichaam in staat stelt spanning te ontladen en als je je stem weer durft te laten horen.

Het vraagt inzet om deze 3 facetten van jezelf te verkennen, maar weer contact maken met je levensenergie kan zeer plezierig zijn en wordt ervaren als weer thuis te zijn in jezelf. Je bent meer in contact met je lichaam, je gevoel en je echte behoeftes. 

Ketu Bo Is een lichaamsgerichtte therapeut en helpt mensen met emotionele- en lichamelijke lachten. In een reeks van 8 avonden zal hij verschillende techniek en werkvormen aandragen voor mensen die graag willen leren te ontspannen.

Voor meer informatie over de verschillende werkvormen data en tijden, kun je terecht op de website van Ketu Bo.