Kleding kan heel mooi zijn. Maar de vraag is of het ook altijd mooie kleding is. Vanuit het oogpunt van milieu en arbeidsomstandigheden bezien. 

Rank a Brand is een community van betrokken consumenten, die merken op een transparante wijze vergelijken en 'ranken' op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ze bestaan primair uit vrijwilligers en ze focussen zich met name op Nederland en Duitsland, maar ze bedienen ook België en Engelstalige landen.

Per productcategorie hebben ze een serie van criteria vastgesteld, gebaseerd op internationale normen. Ze zoeken zoveel mogelijk in openbare bronnen naar de antwoorden op de vragen in hun criteria. 

Wij hebben de website eens goed bekeken en het viel ons toch eigenlijk zwaar tegen hoe weinig duurzame merken er eigenlijk zijn! Het rijtje met merken die duurzaam produceren is echt minimaal. Gelukkig kunnen we hier met z'n alleen verandering in brengen! Bezoek de website van Rank a Brand en kijk hoe jij duurzaam kunt gaan consumeren.

En wil jij meer op de hoogte blijven van welke bedrijven en producten er eerlijk en duurzaam produceren? Lees het artikel over Klooker.nl en meld je snel aan. Wij zijn jullie al voorgegaan!

Bron: rankabrand.nl / klooker.nl