Ergens vorig jaar hoorden wij al eens van het Ayahuasca ritueel en wekte het al onze nieuwsgierigheid. De laatste tijd beginnen we het steeds vaker te horen en zijn we een gaan kijken wat het nu precies is. We kwamen op de website van Innerlijke-reis terecht en daar werd het precies uitgelegd:

‘Een Ayahuasca ceremonie geeft aan iedereen een unieke ervaring. Het biedt een kijkje in je ziel en laat zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het stelt je in staat contact te maken met je onderbewuste, een diepe verbinding met je ware ik. Ayahuasca heeft een sterke helende werking voor zowel lichaam en geest.

Ayahuasca bestaat uit twee verschillende planten. De eerste plant (bv: Banisteriopsis Caapi of Peganum Harmala) bevat een MAO-remmer. In de maag en lever zitten MAO-enzymen die de DMT, die in de tweede plant (bv: Psyhotria Viridis of Mimosa hostilis) zit, afbreken. De MAO-remmer zorgt ervoor dat de DMT de hersenen kan bereiken en zijn werk kan doen. DMT is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt door de pijnappelklier.’

We waren uiteraard benieuwd of zoiets nou echt werkt en of het niet gevaarlijk is? Na meerdere positieve recensies te hebben gelezen zijn wij wel heel erg  geïntresseerd geraakt!

Bron: innerlijke-reis.nl