Het Rijsenhoutse homostel Chris en Mark van der Waals hebben een pleeggezin en vinden maar één ding belangrijk bij het opvoeden: liefde. De kinderen vertellen aan ‘NH nieuws’ hoe zij liefdevol worden opgevangen. 

Grote kinderwens
Chris en Mark vertellen aan NH Nieuws dat ze al heel lang een kinderwens hadden. “We waren dan ook al heel ver in de procedure om Amerikaanse kinderen te adopteren.” Een vriend vertelde het stel toen dat er ook genoeg Nederlandse kinderen zijn die op een veilig thuis wachten.

17 kinderen
Inmiddels heeft het ‘gezin’ Van Der Waals zeventien kinderen gehad. Ze zijn het er allemaal wel over eens: het voelt als familie. “We zijn als broers en zussen met elkaar”, zegt Jhenoah, één van de zeventien kinderen. “Het enige verschil is dat we niet écht familie zijn.”

Liefde boven alles
“Liefde is liefde.” vertelt Kjeld, een ander pleegkind. Annelore, ook een van de ‘kinderen’ van de Van der Waals, zegt: “Het gaat er niet om op welk geslacht je valt, maar om wat voor mens je bent. Dat zou ik anderen graag mee willen geven.”

Ontmoet Chris, Mark en de kinderen in het onderstaande filmpje dat werd gemaakt door NH Nieuws:

Bron: lindanieuws.nl
Foto: nhnieuws.nl