Schoonheid komt in alle vormen en maten, maar een van meest herkenbare stijliconen is en blijft toch wel Audrey Hepburn. Hoewel in de media hoofdzakelijk de bekende beelden van een jonge Audrey als Holly Golightly in Breakfast at Tiffany’s circuleren, was Hepburn ook op latere leeftijd een krachtige verschijning. Niet alleen vanwege haar uiterlijk, maar ook door haar levenshouding en uitstraling. In alle opzichten een mooi mens.

Omdat we graag blijven leren van de besten, verzamelden we een aantal van haar uitspraken als interessante inzichten over echte schoonheid.

“De schoonheid van een vrouw groeit met de jaren!”
Gelukkig zijn er steeds meer mode- en beautymerken die oudere vrouwen gebruiken als model, maar desondanks is er in de maatschappij een hardnekkige ondertoon die jeugd altijd boven wijsheid plaatst. Wij weten beter :), en dat deed Hepburn ook: met het stijgen van haar jaren zagen we een gracieuze vrouw met veel zelfvertrouwen die uitstraalde dat ze haar plek waard was.

“Bij sex-appeal gaat het om meer dan je maten. Ik heb geen slaapkamer nodig om mijn vrouw-zijn te bewijzen. Ik kan net zoveel sex-appeal uitstralen wanneer ik appels sta te plukken of in de regen loop”
Voor Audrey Hepburn was het duidelijk dat de echte definitie van schoonheid niet per se met ‘sex’ te maken had. Wat iemand sexy en mooi maakt wordt niet bepaald door de hoeveelheid calorieën die ze eet of hoeveel tijd je in de sportschool staat. Het gaat erom dat je diep van binnen echt weet wie je bent. Audrey hoefde niet naakt of in een bikini rond te lopen om sexy of mooi gevonden te worden. Al wandelend op straat creëerde ze dat effect al. En dat kan iedereen, wanneer je dicht bij jezelf staat.

“Echte schoonheid zit niet in de kleding die ze draagt, het figuur dat ze heeft of de manier waarop ze haar haren kamt. Echte schoonheid zit in de ziel. In de liefde die ze geeft en de passie die ze toont.”
Een verdieping van wat we hiervoor al eerder noemden: weten wie je bent en waar je voor staat is de basis voor schoonheid. En hoewel Audrey hield van van haar Chanels en Diors, was het ook (of juist!) haar inzet voor de wereld en haar persoonlijkheid die haar een mooi mens maakten.

“In het leven moet je je niet aan teveel dingen vasthouden, behalve aan elkaar”
Schoonheid en uitstraling komen ook tot je door de mensen om je heen en de connecties die in het leven weet te maken. Deels omdat daar een groot deel van het geluk van het leven in schuilt – ook die basis laat mensen iets uitstralen wat heel aantrekkelijk is voor anderen. Als mooi mens was Hepburn niet alleen actrice in een wereld van uiterlijk vertoon, haar humanitaire kant en leven als moeder waren ook twee belangrijke elementen die meetelden in hoe wij haar schoonheid zagen.

“Laten we eerlijk zijn, een lekker stuk chocoladetaart doet veel mensen goed; mij althans wel!” 
Een levensles die we soms wat vaker tegen onze 25-jarige zelf van vroeger zouden willen zeggen: schoonheid zit niet in dat halve kilootje minder, maar wel in je uitstraling dat je met volle teugen van het leven geniet. Eet gewoon die taart als je daar zin in hebt en als je daar gelukkig van wordt, geniet van dat moment en neem het mee in de rest van je dag!

“Ik geloof dat gelukkige meisjes de mooiste meisjes zijn”
Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig zijn met je zelf en rust vinden in wie je bent geeft mensen de meest krachtige en mooiste uitstraling. Laat gaan wat anderen van je denken, of hoe anderen denken dat het leven geleefd moet worden. Kijk in je eigen ziel en vind die dingen die jou aan het lachen maken. of je dan 25 of 85 bent, je bent dan even mooi.

Bron: paradijsvogelsmagazine.nl