Je bed niet opmaken
Riepen jouw ouders ook altijd dat je je bed moest opmaken? Niet verstandig, blijkt! Volgens een onderzoek van de Kingston University kan huisstofmijt minder goed overleven in een onopgemaakt, open geslagen bed. Huisstofmijt voelt zich namelijk veel fijner in een warme en vochtige omgeving (lees: onder je dekbed). Snappen we best, geloven we graag! 
   
Uitslapen
En nu we ons toch in de slaapkamer begeven: voel je vooral niet schuldig als je wat langer in je bed blijft liggen dan misschien de bedoeling was. Af en toe (schandalig) uitslapen is oké! Volgens een onderzoek verricht door de University of Wisconsin zijn uitslapers vaak slanker dan mensen die korter slapen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat bij een tekort aan slaap je slaaphormonen zijn verstoord. Het stofje ghreline (= het 'hongerhormoon') neemt toe en je leptine-level (de stof die je eetlust remt) neemt juist af.
   
De douche skippen
Vanmorgen 'vergeten' om onder de douche te stappen? Minder erg dat je denkt. Onderzoekers van de Northwestern Memorial Physicians Group tonen aan dat heet douchen en zeep de natuurlijke en beschermende lichaamsoliën verminderen. Het skippen van je douchemoment helpt de natuurlijke functie van je huid te behouden. (Overdrijf hier niet in: je collega’s en partner waarderen een douche waarschijnlijk wel!).
   
Koffie drinken
Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat cafeïne een positief effect heeft op ons lichaam. Het maakt je alerter en geconcentreerd. Daarbij verlaagt cafeïne het risico op dementie en hart- en vaatziekten. Uit recent onderzoek blijkt bovendien dat cafeïne een positief effect heeft op je stofwisseling en bloedsomloop. 
   
Nog meer gezonde voordelen van het zwarte goud? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!
   
Een boer laten
Ook dit werd door je ouders vast niet gewaardeerd. We zijn opgegroeid met het idee dat je en plein public beter geen boer kunt laten, maar eigenlijk beschermen ze je lichaam tegen maagzuurschade. Het is een natuurlijk onderdeel van je spijsverteringsproces. Dr Ben Kim, chiropractor en acupuncturist uit Toronto, zegt dat als je minder buikklachten wilt hebben, je je voedsel goed moet kauwen en je boeren (en ook winden!) niet moet onderdrukken. Behalve tijdens je sollicitatiegesprek of romantische date, dat spreekt - hopelijk - voor zich. 
   
(Af en toe) een stressvolle dag hebben
De hele dag stressen is ongezond. Maar onderzoekers van de Buffalo University toonden aan dat mensen in stressvolle situaties een sterkere mentale incasseringsvermogen ontwikkelden en een hogere mate van persoonlijke voldoening kregen bij het doorstaan van moeilijke situaties, dan degenen die dit niet deden. Te veel stress is uiteraard niet goed, en dit doet stress met je huid. 
     
Onthoud wel: alles met mate én een korreltje zout. 

Bron: womenshealthmag.nl