Je bikini niet uitspoelen
We beginnen met een inkopper. Spoel restjes zout, chloor of zonnebrandcrème na het zwemmen direct uit door je bikini even uit te spoelen met koud water.
 
Zonnebrandcrème 
Zonnebrandcrème is natuurlijk een must als je de zon in gaat, maar probeer de crème na het douchen op te smeren, nog voordat je je bikini of badpak aantrekt. De crème is namelijk helemaal niet zo goed voor je bikinistof, en zorgt voor verkleuringen. Even laten intrekken in de badkamer dus, en daarna pas je bikini aantrekken. Dat is ook nog eens beter: pas na een half uur 'werkt' je zonnebrandcrème.
 
Niet douchen voor het zwemmen
Hier heb je vast nog nooit bij stilgestaan: die douche voordat je het chloorwater van een zwembad in gaat, is niet alleen handig voor de hygiëne in het bad, maar ook de voor de houdbaarheid van je bikini. Het chloorwater tast je bikini namelijk aan, maar minder als je bikini vantevoren al nat is met 'zuiver' water; dan neemt je bikini namelijk minder van de schadelijke stoffen in het chloorwater op. Niet overslaan dus, die douche van tevoren.
  
Je bikini in de zon laten drogen
Laat je bikini altijd drogen in de frisse lucht - niet in de droger! - maar vermijd de felle zon. De zonnestralen tasten niet alleen de elasticiteit van je bikini aan, maar maken van elke kleur ook meteen een pastel aftreksel. Je bikini kan heus in de schaduw: je zult zien dat 'ie alsnog snel droogt.
 
Hangend laten drogen
Niet doen! De natte stof van een bikini weegt twee keer zo zwaar, dus als je je bikini of badpak hangend laat drogen, zakt het hele gewicht langzaam naar de onderkant. En daardoor - je raadt het al - vervormt je bikini of badpak. Vooral badpakken, eigenlijk. Leg ze het liefst plat te drogen. 
 
Op van alles gaan zitten
De meeste plekken waar je gaat zwemmen zijn of a) in de natuur met allerlei scherpe of ruwe voorwerpen of b) hebben een zwembadrand die bobbels of ribbels heeft. Neem even je handdoekje mee als je ergens gaat zitten, want die putjes en kiertjes en takjes en steentjes deuken de stof van je bikini in (of erger: maken haakjes in de stof, waardoor de stof uiteindelijk gaat scheuren).

Bron: womenshealthmag.nl