De wereld is groot, maar alles is verbonden. En dus emigreren steeds meer mensen naar alle hoeken van de wereld. Want ja: waarom ook niet? Volgens de Verenigde Naties besluiten steeds meer mensen te verhuizen naar een ander land. Dit zijn de vijf populairste bestemmingen.

TAIWAN
De warme cultuur en vriendelijke mensen geven nieuwkomers een welkom gevoel. Fijn: dat went een stuk makkelijker aan alle nieuwe dingen om je heen. De meeste immigranten verzamelen zich in Taipei of Tienmu. Deze steden zijn betaalbaar, alleen alles wat geïmporteerd wordt uit andere landen – eten, kleding en schoenen – kan dan wel weer prijzig zijn.

MALTA
Relaxen, daar zijn ze goed in op Malta. Met het warme klimaat en de rest van Europa om de hoek, kun je er in niet alleen fijn vakantie vieren, maar ook prima wonen. Het land heeft veel culturele evenementen en goede food festivals. Daarnaast is het belastingsysteem van Malta ook een aantrekkelijk puntje voor veel immigranten.

ECUADOR
Betaalbare gezondheidszorg en héél goed eten zijn slechts twee redenen om naar Ecuador te verhuizen. Daarnaast heeft het land veel verschillende steden, waardoor de keuze voor een nieuwe woonplaats reuze is. De grotere steden zijn aan de prijzige kant qua woonlasten en eten buiten de deur, maar dan heb je ook wel wat bijzonders.

MEXICO
Mexico is een geweldig land met een rijke geschiedenis en cultuur, fantastische stranden en koloniale steden.  De kleurrijke Mexicaanse keuken is ook niet te weerstaan en inwoners staan erom bekend nieuwkomers meteen op te nemen in het dagelijks leven. Mexico City is prijzig, maar je kunt in de stad (bijna) altijd terecht voor iets te snaaien uit je thuisland.

NIEUW-ZEELAND
Je zou er alleen al naartoe verhuizen om dagelijks een glimp op te vangen van het prachtige landschap dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Neem de rustige levensstijl van de vriendelijke inwoners over en je zit goed. Het leven is er alleen aan de prijzige kant: voor een woning in de grotere steden betaal je vaak grof.

Bron: Lindanieuws.nl / BBC
Foto's: Getty Images