Iedereen heeft wel eens een discussie met zijn loved one, maar sommige discussies lijken wel oneindig te zijn en die zijn no fun at all. Of ze nou groot of klein zijn, het is altijd fijn om te weten hoe je ze op de beste manier kunt eindigen. Deze paar trucjes kun je erg soepel uit je mouw schudden en kunnen misschien zelfs een relatiebreukje voorkomen!

Wanneer stelletjes in discussies eindigen zie je namelijk veel dat dat er met vingertjes wordt gewezen en er vaak boosheid naar voren komt. De hakken gaan in het zand en lovers worden in ene enemies. Dit willen natuurlijk niet! Toch?

Wij helpen jullie een beetje:

Blijf lichamelijk contact houden
Het kan heel verleidelijk zijn om naar elkaar te schreeuwen. Maar als je een discussie snel wilt eindigen ga dan bij elkaar zitten en raak elkaar aan. Een simpele aanraking kan namelijk voor velen de situatie verminderen. Een hand op je knie kan soms al genoeg zijn.

Spreek af om beide kleine veranderingen te maken
Doe allebei een beetje water bij de wijn. Vertel elkaar wat je graag anders zou zien en werk hier beide aan.

Gebruik een ‘safe word’
Niet iedereen voelt hier wat bij, maar het kan wel degelijk helpen. Bedenk een woord dat jullie er beide alert op maakt dat de situatie uit de hand loopt. Nog leuker als je er een grappig woord van maakt, dan kunnen jullie er misschien ook nog om lachen.

Neem een kleine break
Raakt de boel overhit? Las even een kleine pauze in. Spreek wel af met je partner wanneer jullie weer gaan zitten om de discussie verder af te maken.

Agree to disagree
Dit is één van mijn favorieten! Ik heb namelijk vaak gelijk (yes, it’s true) en in sommige situaties is het dan vaak lekker om het er mee eens te zijn dat je het niet met elkaar eens bent. Easy peasy!

Neem de discussie mee naar een andere plek
Een discussie kan soms uren duren. Soms kan het daarom helpen om bijvoorbeeld even naar een koffiehuisje of naar het park te verhuizen. Het veranderen van omgeving kan soms al een hoop doen voor de discussie.

Maak een wandeling samen
‘Walking & talking’ zorgt ervoor dat de spanning van een discussie wegzakt. Beweging zorgt namelijk voor ‘feel good’ hormonen en dit vermindert weer de stress.

Kijk naar het grote plaatje
Neem even een moment om naar het probleem te kijken en ga dan bekijken of dit probleem werkelijk in de weg zal gaan zitten in de rest van jullie relatie. Soms ga je dan zien dat de discussie die jullie hebben eigenlijk helemaal nergens op slaat en dat jullie relatie hier ver boven staat.

Laat je partner zien dat je luistert
Een belangrijk ding dat vaak vergeten wordt in discussies omdat ieder zijn eigen punt wil maken. Laat je partner zien dat je goed luistert en herhaal datgene dat je partner duidelijk wil maken. Works like a charm!

Get naked
Of course! Het is heel moeilijk om boos te blijven als je beide naakt bent. En een goede vrijpartij haalt vaak al een hoop stress weg en zorgt ervoor dat je na afloop beter met elkaar kunt praten. Deze manier is wel het beste om binnenshuis uit te voeren….toch??

Auteur: C. Kloof, Media Publisher
Bron: bustle.com
Foto: couplescounselingchicago.net