Men zegt dat vrouwen buitengewoon goed in staat zijn om meerdere dingen tegelijk te doen. Maar eigenlijk is het een triomf als je het voor elkaar hebt gekregen wat je allemaal wil doen op een dag. Meerdere dingen tegelijk doen, betekent een verdeling van aandacht. En die hoeveelheid aandacht is eindig. Hoe maak je dus als moeder keuzes in waar je jouw aandacht aan besteedt? En hoe vind je balans tussen hoofd en hart in het maken van die keuzes?

Vaak ben je aan het einde van een mama-dag helemaal gesloopt. Je bent de hele dag aan het balanceren tussen nuttige dingen waar je niet zoveel plezier aan beleeft, aandacht voor de kids en quality time voor jezelf. En vaak kom je aan het laatste niet eens toe. Als we heel eerlijk zijn, is juist de tijd voor jezelf essentieel om er als moeder met aandacht te kunnen zijn. De sleutel zit in het herkennen van de mama-time momenten om die vervolgens ook daadwerkelijk te benutten. Maar hoe creëer je deze momenten? 

Bij deze 5 tips om mama-time momenten te creëren en herkennen in de roerigheid van een druk bestaan:

Wekker
Zet je wekker tien minuten eerder en benut die 10 minuten om nog even niets te moeten of in rust te kunnen douchen en aankleden. Word je onverwacht eerder wakker dan de rest van het gezin? Schiet niet gelijk in de doe-modus maar geniet ervan.

Plannen
Moeders zijn toch zo goed in plannen en organiseren? Plan jouw mama-time dus in!

Vleugje lef
Valt er een afspraak uit op het werk, waardoor je ineens de hele middag vrij hebt? Uiteraard zijn er allerlei nuttige dingen die je kunt gaan doen, maar in plaats daarvan kun je jezelf bijvoorbeeld eens lekker trakteren op een bioscoopje. Met offcourse een extra grote bak popcorn (we won't tell anybody).

Bucket-list light
Maak een ‘goed te doen’-bucket list: tuurlijk, een hoogdravende met grootse dromen is een must. Maar maak ook een light-versie met simpele genoegens om op te laden. Als je deze lijst gemaakt hebt, zet je tip 2 in.

Geniet
Geniet van het hier en nu. De mama-momenten zitten al in je dag, geloof me. Het is een kwestie van aandacht hebben voor de kleine momenten. Knuffels van je kinderen, een warme blik van je partner, schaterlach van een vriendin. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Gelukkig maar.

Bron: vrouwenpassie.nl