Dit recept kan bijna niet verkeerd gaan. Heerlijk om een paar uurtjes door te komen op dagen dat je even geen leuks meer weet te verzinnen. Pak het groots aan en laat je kids meehelpen vanaf het wegen van het meel tot het dicht doen van de oven. Ze zullen na afloop als trotse bakkertjes hun zelfgemaakte koekjes wegsmullen.

Dit heb je ervoor nodig:

Zandkoekjesdeeg

  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 135 g bloem

Bakgerei

  • Plasticfolie
  • Deegroller
  • Figuurstekers
  • bakpapier

Bereiding
Kneed de boter, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en zout tot een soepel deeg. Pak het deeg goed in met plastic folie en leg het in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 170 ºC en bestuif het aanrecht met bloem.  Na ongeveer 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek figuurtjes uit naar wens. Heb je geen figuurstekers? Draai dan kleine bolletjes en druk deze kruislings plat met een vork. Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Wil je de koekjes nog versieren? Neem dan een laagje poedersuiker en meng dit voorzichting met een kleine hoeveelheid water totdat je een mooi glazuurtje krijgt. Dit kun je op de afgekoelde koekjes aanbrengen en eventueel nog afwerken met wat gekleurde spikkels en andere versiersels.