Je hebt zijn of haar luier al verschoond, eindeloos gewiegd, het favoriete liedje grijsgedraaid, en  rare gezichten getrokken. Je bent bijna in staat mee te brullen met je kleine. Alles heb je al geprobeerd om je huilende baby te sussen. Tenminste, dat dacht je, want heb je deze manieren om je huilende baby te kalmeren al eens geprobeerd?

Wrijf over zijn buikje
Lichaamscontact werkt kalmerend voor een huilende baby. Het zorgt dat je baby hormonen aanmaakt waar hij zich ontspannen en veilig door voelt.

Een badje
Warm water werkt ook kalmerend voor je huilende baby, omdat dit een van de zeldzame momenten is waarop je baby zich gewichtloos voelt

Leg een boek onder het hoofduiteinde van de wieg
Als je vermoedt dat het huilen komt door opgekropte gassen of buikpijn dan kan deze simpele truc wellicht helpen. Leg een boek aan het hoofduiteinde onder het matras van de wieg. Zo ligt het hoofdje van je baby iets hoger dan zijn maag, waardoor gasophopingen makkelijker uit zijn lichaam kunnen ontsnappen.

Controleer de temperatuur van je baby
Ook baby’s kunnen echter niet slapen als ze het te warm hebben, dus gaan ze huilen om dit duidelijk te maken. Voel aan zijn nekje of dit het geval is. Je baby is in orde als zijn nek warm is, ook al zijn de handjes koud. Let op als zijn nekje klam of zweterig is.

Doe zijn luier af
Leg je baby op de commode en doe zijn luier af. De frisse lucht rond zijn billetjes kan erg plezierig aanvoelen voor de kleine. Deze truc werkt vooral als je vermoedt dat je baby last heeft van luieruitslag.