Kleine kindjes groeien op en gaan uiteindelijk naar de ‘grote’ school. In groep 1 mogen ze nog lekker een beetje keutelen en worden er spelenderwijs af en toe wat leerzame dingen doorheen gegooid. Je zou denken dat dit in groep 2 toch ook nog wel een beetje op deze manier zo doorgaat, maar niets is minder waar. Tegenwoordig moeten onze 5/6 jarigen al allerlei toetsen maken, wordt er van alles van ze verwacht en dat terwijl ze nog zoveel bezig zijn met zichzelf te ontdekken en sommige kleintjes deze druk nog helemaal niet aankunnen. Mij steekt het soms een beetje, maar dit is nu eenmaal hoe het gaat.

Mijn zoon is een heel levendig jongetje met een sterk karakter. Hij is zorgzaam en lief, maar kan ook een enorme boef zijn met een veel te grote mond (mijn moeder noemt dit payback). Hij is creatief, slim, heeft veel fantasie, speelt graag buiten en heeft een ontzettend goed oog voor detail. Na een weekend bij zijn vader weet er precies welk fotolijstje of boek er naar een andere plek is verhuisd of wat er nieuw is bijgekomen.

Voor tellen, rekenen het alfabet en dergelijken heeft hij niet zoveel interesse en sommige dingen begrijpt hij gewoon nog niet. Aan de ene kant denk ik: pfff..wat zou het ook, laat dat kind lekker spelen en fantaseren. Hij heeft nog tijd genoeg om te leren en in het ‘regime’ te lopen, maar aan de andere zou ik het ook niet leuk voor hem vinden als hij zich ‘minder slim’ als de rest voelt omdat hij niet mee kan komen met de rest van de klas.

Nu kwam mijn lieftallige moeder met iets heel leuks! Squla. Ik had er weleens van gehoord door middel van een reclame geloof ik, maar verder nog nooit echt in verdiept. Ik heb samen met Rudy (mijn zoon) de try out achter de laptop gedaan and he loved it! Je hebt voor de groepen 1 t/m 8 verschillende soorten spelletjes en quizzen waarmee je kiddo(‘s) op een leuke en interactieve manier hun huiswerk spelenderwijs kunnen doen. Daarnaast krijg je elke week de voortgang in een rapport per mail te zien en hier zie ik dus ook echt vooruitgang in. Rudy vraagt ook vaak zelf of hij ‘Squla mag spelen’ en het kan altijd en overal want er is ook een app voor op je telefoon. Dit voor nog geen 10 euro per maand.

Oh ja! Dit is geen reclame...dit is personal experience ;)

Wil jij meer weten over Squla? Bezoek dan even de website.

Auteur: C. Kloof, Media Publisher