Het schooljaar is weer begonnen. Tijd om je eens te verdiepen in originele, lekkere en gezonde lunchbox-ideetjes voor de kleintjes. Er is zoveel meer te vinden dan een saaie boterham met kaas en een melkkartonnetje! Hier wat tips die je op weg kunnen helpen.

Hartige muffins
Hartige muffins zijn een goed alternatief voor het brood dat je normaal gesproken in de lunchbox van jezelf of je kinderen doet. Hartige muffins zijn niet alleen lekker, maar bevatten bovendien veel gezonde voedingsstoffen. Je kunt een hartige muffin maken met meel, margarine, melk, eieren en een beetje kaas, waarna je eventueel enkele groenten naar keuze kan toevoegen om de muffin nog gezonder te maken

Gezonde pannenkoeken
Is jouw kind een groot liefhebber van pannenkoeken, maar wil je hem of haar geen ongezonde en zoete pannenkoeken mee geven? Dan kun je ook eenvoudig gezonde pannenkoeken maken. Je gebruikt volkoren meel, verwerkt verschillende soorten groenten in de pannenkoeken en je hebt een gezonde maaltijd die ook nog eens goed vult. De vuistregel bij het maken van dit gezonde lunchgerecht: gebruik hartige ingrediënten, die ook lekker zijn om koud op te eten.

Homemade koeken
Natuurlijk wil je jouw kind ook een (gezond) tussendoortje geven op school. In plaats van kant-en-klare koeken in de supermarkt te kopen, kun je ook zelf aan de slag met het bakken van koeken. Van chocolate chip cookies tot homemade ontbijtkoek: bijna alle koeken zijn eenvoudig zelf te maken. Bijkomend voordeel, je bepaalt zelf welke ingrediënten je in de koeken doet, lekker, vers en gezond dus.

Tortilla’s
Boterhammen zijn best lekker, maar als je iedere dag een boterhammetje eet kan dit wel wat eentonig worden. Wil je jouw kind een goed vullend lunchgerecht meegeven, bereid dan een koude tortilla met gezond beleg. Houdt je kind van vis? Dan neem je een tortilla met kruidenkaas, plakjes gerookte zalm en een beetje sla. Is je kind liefhebber van kipfilet, dan smeer je kruidenkaas op een tortilla om hier een plakje kipfilet en wat sla op te leggen. Eenvoudig, lekker en gezond!