Het heeft op het eerste gezicht nog weinig te maken met de mannen en vrouwen in witte en blauwe pakken die we op tv zien.

Bij de kleintjes wordt er begonnen met leren vallen en rollen, zoals de topjudoka’s op de Olympische spelen ook ooit begonnen zijn. Het is verbazingwekkend hoe snel het al op judo begint te lijken!

Waarom Judo?
Ouders hebben verschillende redenen om hun kinderen op judo te doen. Zo kunnen timide kinderen weerbaarder worden en leren drukkere kinderen zich beter beheersen, wat de omgang met andere kinderen bevorderd. Ook wordt de motoriek door de judolessen sterk verbeterd. Zo doen sommige kinderen judo als sport erbij, ter ondersteuning op het voetbalveld.

Door judo worden zij duelklaar en zullen zij niet schikken of zich blesseren door een schouderduw van de tegenstander.

Daarnaast krijgt het zelfvertrouwen van de kinderen ook een enorme “boost”. Kinderen vanaf 2 jaar die graag samen met andere kinderen willen leren judoën, zijn van harte welkom bij Bakker Sports Schagen.

Kom gezellig langs met uw kind(eren) en laat ze meedoen. Ervaring leert ons dat 1 keer meedoen niet echt een goed beeld geeft, omdat de eerste keer toch vaak wel erg spannend is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om 4 gratis lessen mee te doen. Wij zorgen voor een pak wat uw kind kan lenen tijdens die lessen en daarna laat u ons weten of hij/zij wel of niet door wil gaan. Het kan zijn dat de pakken zijn uitgeleend dus neem voor de zekerheid een oud t-shirt en een sportbroek mee!

Meer informatie op www.bakkersports.nl