Op zaterdag 27 en zondag 28 mei vindt de 15e editie plaats van het Internationaal D1-toernooi. Op sportpark De Streepjesberg van FC Den Helder gaan zestien nationale en internationale teams strijden om de Den Helder Cup. Deze cup is al 14 edities een begrip in Nederland en vele andere landen.

Het toernooi begint zaterdag 28 mei om 09:00 met een vlaggenparade, hier zullen de volksliederen afgespeeld worden van de diverse landen waaronder Egypte, Duitsland, Luxemburg ,België, Denemarken en Engeland. Om 10:00 uur start het toernooi en strijden de teams om de felbegeerde Den Helder Cup.

De organisatie is in handen van de Toernooicommissie van FC Den Helder. Deze dames en heren maken al 15 jaar lang een succes van dit evenement. Wat meteen al begon als een grootschalig internationaal toernooi, is uitgegroeid tot een nog groter evenement met honderden bezoekers en deelnemers.

Teams
De deelnemende teams zijn: Fortuna Sittard, De Graafschap, RJO Excelsior Rotterdam, SC Cambuur, FC Den Helder, FC Dordrecht, Achilles 29, Tennis Borussia Berlin, FC Bocholt, Football Club Swift Hesperange, KRC Mechelen, Heliolido Sporting Club, KFC Rhodienne de Hoek, Fremad Amager, West Bromwich Albion en HFC Club Cairo

De programmering voor het Toernooi is terug te vinden op www.fcdenhelder.nl en via Facebook.

Bron: denhelderactueel.nl