Je ziet ze steeds vaker opduiken op straat in hippe kleuren: de zogeheten hoverboards.. Het zijn een soort Segways zonder stuur en je mag er niet mee op de weg rijden.

Ze worden door elektromotoren aangedreven en dat maakt ze ‘gemotoriseerde tweewielers’, waardoor ze een Europese typegoedkeuring dienen te hebben. En dat hebben ze dus niet en die typegoedkeuring is ook nog helemaal niet aangevraagd, aldus het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Omdat de snelle tweewielers geen stuur hebben, is het onwaarschijnlijk dat die goedkeuring er wel gaat komen, en daar komt nog eens bij dat de dingen ook geen zitplaats hebben, dat is blijkbaar een vereiste.

Dus voortaan alleen nog maar met je Marty McFly-hoverboard over je eigen vliegveld rijden. Of door de garage of woonkamer.

In Engeland zijn ze streng. Daar zij er al zo’n 15.000 van die tweewielers in beslag genomen. Volgens de autoriteiten zijn de ‘hoverboards’ namelijk levensgevaarlijk. Levensgevaarlijk omdat er goedkope accu’s en bedrading in zit. Daardoor kunnen de toestellen in de brand vliegen en zelfs ontploffen.

Van alle 17.000 Hoverboards die er werden ingevoerd en getest bleek 88% bloedlink. In Amerika brandde zelfs al een huis af door het hoverboard van een van de bewoners.

Mocht je er zelf één willen aanschaffen, let dan goed op dat je de juiste aanschaft!