Een piñata is een felgekleurd figuur, meestal gemaakt van karton en crêpe papier, en traditioneel gevuld is met snoep en kleine cadeautjes. Van oorsprong komt de piñata uit China en worden in het buitenland vaak gebruikt met kinderverjaardagen. De kids worden dan geblinddoekt en mogen tegen de piñata aan slaan totdat hij breekt en de inhoud er uit valt. Vaak is het zo dat degene die hem breekt de snoepjes uit mag delen, maar de praktijk laat vaak zien dat de kids er vaak als dolle hondjes op af duiken. En dat snappen we offcourse...because who doesn't like candy!?

Tegenwoordig komen de piñata’s in allerlei shapes en sizes én nog leuker; je kan ze ook gewoon zelf maken! Als je een klein beetje handig bent zijn deze schattige piñata’s a piece of cake. Superleuk als bezigheidstherapie of gewoon een middagje knutselen met je kid(s). Rachel Fong, het gezellige meisje uit de video, maakt kleine piñata’s maar deze kun je natuurlijk ook gewoon in het groot maken. Het leuke hiervan is dat je er maar heel weinig voor nodig hebt en alles wordt echt stap voor stap uitgelegd. Klik hier voor de link naar de supplylist en de vormpjes.

Rachel heeft ook een website en instagram pagina! Zeker de moeite waard om even te kijken, want naast dit leuke DIY projectje heeft ze een passie voor ALLES wat schattig is. Dit laat ze zien in haar baksels en andere leuke projectjes.

Source & Photocredits: kawaiisweetworld.com