Wanneer je aan kinderen begint, zal een groot deel van je leven veranderen. Je belandt in een nieuwe fase van je leven en hebt niet meer alle tijd om te doen wat je zou willen. Daarom is het belangrijk dat je bepaalde dingen gedaan hebt voordat je jouw kinderwens in vervulling laat gaan. Wij vertellen je welke dingen dit zijn.

Een lange reis maken
Wanneer je nog geen kinderen hebt, kun je nog een lange reis maken waar je altijd al van hebt gedroomd. Je hebt nog geen zorgen aan je hoofd en kunt gaan en staan waar je maar wil. Daarbij kun je ook nog zo lang wegblijven als je maar wil. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met anderen. Durf jij nog niet helemaal in je eentje op reis te gaan? Wij vertellen waarom je dat wel zou moeten doen. 

Je opleiding afronden
Nu heb je nog de kans en vooral de tijd om je opleiding af te ronden. Wil je graag nog een studie volgen? Dan kun je dat maar beter doen voordat je kinderen krijgt. Nu heb je nog alle tijd om te studeren, maar zodra je aan kinderen begint, wordt dit al heel anders. Dan is het een stuk lastiger om je eigen plan te trekken.

Genieten van luxe
Nu heb je nog de kans om je geld te spenderen aan dingen die je graag zou willen. Of het nu een uitgebreide massage is in een wellnesshotel of een dure camera, nu kan het nog. Als je aan kinderen begint, kun je deze extra luxe waarschijnlijk niet meer gauw veroorloven. Iedere cent die niet uitgegeven wordt aan dagelijkse behoeftes, vaste lasten of verzekeringen, zal dan bestemd zijn voor de toekomst van je kind. Geniet dus nog even van alle luxe nu het nog kan.

Uitgebreid uitgaan
Roep al je vriendinnen bij elkaar en ga eens lekker uitgebreid met elkaar op stap. Begin met een drankje op het terras en feest vervolgens tot diep in de nacht door in de club om de volgende dag pas rond een uur of twee je bed uit te rollen. Wanneer je straks kinderen hebt, zul je om hele andere redenen wakker zijn gedurende de nacht.

Carrière maken
Nu heb je nog alle tijd om geld te verdienen, een carrière switch te maken of bepaalde risicovolle stappen te ondernemen zoals het starten van je eigen bedrijf. Dit zal waarschijnlijk niet in deze mate het geval zijn als je kinderen hebt. Je hebt nu alle tijd om te doen wat je graag wil doen. Daarbij is de kans ook groter dat je meer financiële ruimte voor je kind hebt als je al carrière gemaakt hebt.

Spontane acties
Geniet nog van spontane acties en plan een weekendje weg met je vriendinnen. Dat wordt namelijk een stukje lastiger als er kinderen in beeld zijn. Dan kun je niet zomaar de deur uitwandelen om op het terras te gaan zitten of een spontane roadtrip te plannen met vriendinnen. Probeer nu vooral nog te genieten van deze kleine, spontane dingen.

Bron: fem-fem.nl
Foto: Instagram/chiona.life