Voor de spelers van HVV Hollanda is het een jongensdroom om in 2017 deel te nemen aan het Stefano Gusella Memorial Tournament in Turijn (Italië). Dit betreft een internationaal voetbaltoernooi voor jeugdspelers onder 15 jaar. Met deelnemers als Juventus, Napoli, AS Roma, Lazio Roma, Paris Saint Germain en Espanyol dus wij kunnen ons voorstellen dat de jongens zich hierbij graag willen aansluiten.

Ze zijn zelf al hard aan de weg aan het timmeren, maar ze kunnen het niet alleen en hebben hulp nodig om hun droom te kunnen verwezenlijken. 

Om deel te kunnen nemen aan dit toernooi zijn ze op zoek naar sponsors en donateurs. Ze stellen de donaties erg op prijs en zijn daarnaast als team ook bereid om, als tegenprestatie, klusjes te doen bij bedrijven of particulieren. Tips hiervoor zijn uiteraard ook welkom.

HVV Hollandia is opgericht in 1898 en is de meest aansprekende amateur voetbalvereniging uit West-Friesland. Het is een vereniging met een zeer rijke voetbalhistorie. Het 1e elftal draait namelijk al jaren mee op het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Niet alleen het vlaggenschip doet het goed, want ook de (selectie) jeugdelftallen acteren allemaal op (bijna) het hoogste niveau. Door de goede naam van de vereniging is het voor deze club mogelijk om jaarlijks talentjes vanuit de regio naar het Hoornse te laten overkomen. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als er ook gekwalificeerde trainers voor de groepen worden gezet. Dat is zeker het geval, want de trainers beschikken namelijk allemaal over benodigde diploma’s. De jeugdopleiding van Hollandia staat goed aangeschreven, want ze staan namelijk al jaren In de top 10 van jeugdopleidingen in Nederland. Dat is echt uniek voor een amateurvereniging. Elk seizoen stromen er dan ook jeugdspelers door naar Ajax, AZ, FC Volendam of andere profclubs. De teams spelen hun wedstrijden niet alleen in de regio West-Friesland, maar gaan ook over de grenzen van de provincie Noord-Holland. Uiteraard horen de oefenwedstrijden tegen betaald voetbal organisaties daar ook bij. Het runnen van deze vereniging brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee en de laatste jaren merken ze dat het steeds moeilijke wordt om financieel gezond te blijven. Voor een amateurvereniging is het in de huidige tijd namelijk steeds moeilijker om benodigde sponsorgelden binnen te halen, terwijl dit wel belangrijk is om een deel van de kosten te kunnen dekken. Als vooraanstaande vereniging vinden wij het erg belangrijk om de teams op niveau te laten spelen tijdens de competitie, oefenwedstrijden en toernooien.

Hollandia JO15-1 is een team met getalenteerde spelers in de leeftijd onder 15 jaar. Ze spelen in de 2e divisie. Naast de competitiewedstrijden spelen zij dit seizoen oefenwedstrijden tegen jeugdteams van profclubs uit zowel Nederland als het buitenland. Hun ambitie is om bij de eerste 3 in de 2e divisie te eindigen. Aangezien ze momenteel op een meer dan verdiende 1e plaats staan, maken ze mogelijk zelfs kans om kampioen te worden. Dat zou een fantastische prestatie zijn! Naast deze ambitie heeft deze talentvolle groep, zoals eerder genoemd, ook een echte droom: deelnemen aan 'Memorial Stefano Gusella tournament 2017', een van de meest prestigieuze voetbaltoernooien voor de jeugd in Europa.

Met de eerder genoemde profclubs, uit de gehele wereld, als deelnemers zou met deelname een jongensdroom voor deze spelers in vervulling gaan. Mede op basis van de in de competitie geleverde prestaties is het team verzekerd van deelname aan het toernooi. Uiteraard zal het deelnemen een behoorlijke kostenpost met zich meebrengen. Vandaar dat zij opzoek zijn naar donateurs en sponsors die willen helpen deze droom te verwezenlijken.

Bereid om een donatie te doen?
Deze donatie kan gestort worden op IBAN NL31 RABO 0376 8787 38 ten name van Stichting Voetbalschool Hollandia onder vermelding van Toernooi Hollandia JO15-1.

Het team wil u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Via de teampagina op fb kune je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen!