Als kinderen vragen om wat lekkers zijn we als ouders al gauw geneigd om naar wat chips of snoep te reiken. Wij hebben voor jullie een super alternatief gevonden. Je moet er even wat tijd voor maken, maar het resultaat is heerlijk!
 

Benodigheden
2 appels
kaneel (naar smaak)
1 ½ eetlepel citroensap per appel
bakplaat & bakpapier

Bereiding
Zet de oven van tevoren op 100 graden. Verwijder de klokhuizen van de appels met een appelboor. Heb je deze niet? Snij dan de appel door de helft en verwijder het klokkenhuis. Je kunt er voor kiezen om de schil er op te houden of te verwijderen. Ligt er net aan wat de kids lekker vinden. Met schil is wel het beste, aangezien de meeste vitaminen direct onder de schil zitten.

Snij nu de appel in hele dunne schijfjes en haal ze door het citroensap heen. Strooi aan beide kanten van de appelschijfjes wat kaneel naar smaak en leg alle schijfjes op een bakplaat met bakpapier. De schijfjes moeten nu 2 ½ uur de oven in.


De baktijd zou je kunnen gebruiken om een leuk spelletje te doen of even lekker te gaan knutselen. Zo hebben de kids wat om naar uit te kijken na het spelen.

Laat ze na het bakken even goed afkoelen zodat ze een lekkere knapperige bite krijgen. Een gegarandeerd succes bij de kids! Heb je na afloop nog wat over? Geen probleem, je kunt de appelchipjes namelijk een paar dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.