Wanneer je vanuit het centrum van Den helder Huisduinen in rijdt vind je na een paar minuten aan je rechterkant Boerderij Tesselaar. Het gezin bestaat uit de Ouders Jan en Riena Tesselaar en hun zoon en dochter Wesley en Demi.

In 2010 is de boerderij uitgebreid tot Zorgboerderij. Cliënten kunnen zich hier aanmelden voor dagbesteding en vullen deze met de algemene taken van de boerderij. Het schoonhouden van het erf, het onderhouden van de stallen en het voederen en verzorgen van de dieren. Wanneer er aan de cliënten wordt gevraagd hoe ze het vinden op de boerderij horen we niets anders dan positieve geluiden.   

Het ondernemen houdt niet op bij de zorgboerderij, want sinds vorig jaar zijn ze ook een kaasmakerij begonnen, hiervoor hebben ze Jeffrey Verbeek aangenomen. In hun knusse winkeltje verkopen ze heerlijke verse ambachtelijke producten. Hier vind je bijvoorbeeld melk, yoghurt en de lekkerste kaasjes met smaken zoals; pesto, italiaanse kruiden en onze favoriet: fenegriek!

Alle producten worden met liefde gemaakt en zijn volledig biologisch. Je kunt in het winkeltje zelfs terecht voor verschillende groenten en fruit, kruiden, verse eitjes en sinds kort verkopen  ze ook hun eigen boeren roomijs. Alleen de gedachte al doet watertanden!

Wanneer je het terrein van de familie Tesselaar betreed voel je je gelijk welkom.  Ouders met kindjes komen er ook vaak even een kijkje nemen naar de paarden, kippen, geitjes en andere dieren. De vier nieuwe alpaca’s waarvan er twee pas geboren zijn hebben een hoop nieuwsgierigheid opgewekt bij mensen uit de omgeving. Bij vertrek kunnen bezoekers van de boerderij ook nog even kijken voor een bloemstukje of plantjes voor in de tuin, want ook hiervoor kun je terecht op de boerderij.

Kortom; dit gezellige familie bedrijf in Huisduinen is een bezoekje zeker waard!

Boederij Tesselaar vind je aan de Badhuisstraat 53 in Huisduinen. Voor informatie over de openingstijden van het winkeltje kun je terecht op de Facebook pagina.