Hoe doen ze dat toch!? 
Een citytrip naar Parijs leert je dat het niet alleen de stad is van de Eiffeltoren, het Louvre en de Seine. Goed eten staat hoog in het vaandel bij de Parijzenaren van macarons tot escargots en van crêpes tot Franse fromage. Maar wat opvalt is dat de Parijse mademoiselles allemaal slank zijn. Nergens een zwembandje dat over de broek hangt of broek die nét te strak zit. Hoe doen ze dat toch?

The good and the bad
Francofiel Farah Starr denkt het antwoord hebben gevonden waarom Françaises zo slank zijn. “Wij verdelen eten in twee groepen: de good guys en de bad guys. De Fransen doen dat niet. Zij zien eten, als eten. Voor hen is het normaal om een toetje te bestellen na het eten, wij zien het als een extraatje.” Een extraatje werkt bijna ‘fetish-achtig’, en dat is misschien wel het grootste probleem. Want een fetish moet constant gevoed worden.

Emotioneel toevluchtsoord
Wanneer iets wordt gezien als een traktatie, en het is gewoon maar een stuk cake, is het van emotionele waarde. Je gaat je door die traktatie beter voelen, denk je. Die traktatie wordt een soort toevluchtsoord waar je naartoe kunt als je je slecht voelt en afleiding nodig hebt. Je krijgt dan het gevoel dat je die lekkernij verdient hebt. Hierdoor ga je steeds vaker op zoek naar een manier waarop jij dat extraatje verdiend hebt. Het ging niet lekker op je werk, je bent vanmorgen helemaal natgeregend of je hebt een algehele baaldag. We gaan steeds op zoek naar een reden om te kunnen snoepen. En voor je het weet heeft zich een laagje vet rondom je navel verzameld.

Taart is taart
Fransen zien taart als taart, niet meer en niet minder. Zij koppelen geen emotionele waarde aan eten, terwijl wij dat heel makkelijk doen. Jezelf belonen of troosten met iets lekkers is snel gedaan. Probeer het eens, koppel geen emoties aan eten, wie weet helpt het je wel!

Bron: womenshealthmag.nl
Foto: beauticate.com