Fransen eten per jaar ongeveer 23,9 kilo aan kaas (jaloers!), worden gemiddeld 82 jaar oud en hebben aanzienlijk weinig last van hartfalen. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Aarhus in Denemarken is dit opvallend en daarom vonden ze het tijd voor een wetenschappelijk onderzoek van wereldbelang.

Van verschillende mannen werden urinemonsters met elkaar vergeleken: mannen die geregeld kaas of melk binnenkregen en mannen die geen zuivel aten op een beetje boter na. En nu komt het goede nieuws! De mannen die geregeld kaas aten, hadden een hoger niveau van het zogenaamde boterzuur in hun lichaam. Dit zuur wordt gelinkt aan een sneller metabolisme en zou obesitas helpen voorkomen. En dat niet alleen, het verlaagt ook nog eens je cholesterolgehalte. De reden dat die gekke Fransen zo gezond en oud worden is dus gewoon KAAS! Kaas is dus helemaal geen boosdoener, het is juist een lifesaver!

Mocht je je nu afvragen welke kaas je precies in moet slaan, dan is Roquefort je beste vriend. In 2012 werd wetenschappelijk bewezen dat schimmelkaas hart- en vaatziekten helpt voorkomen. So bring on the cheese!

Bron: jan-magazine.nl