We mogen de onderzoekers van de universiteit van Tel Aviv eeuwig dankbaar zijn. Zij hebben met hun research aangetoond dat een lekker groot stuk chocoladetaart als ontbijt zo slecht nog niet is, het zou je zelfs helpen om af te vallen.

Van de 193 mensen met overgewicht die meededen aan het onderzoek, moest de helft dagelijks een ontbijt van 600 calorieën - inclusief een taart, donut of koekje als toetje - naar binnen werken en at de andere helft een bescheiden ontbijt van 300 calorieën. Beide groepen aten gedurende de dag wel evenveel calorieën, namelijk 1.600 voor mannen en 1.400 voor vrouwen. Na 16 weken werd de balans opgemaakt en bleek dat beide groepen hetzelfde gewicht had verloren. Vanaf dat moment gingen de deelnemers verder met bijna hetzelfde dieet: de regels bleven hetzelfde, alleen was het nu toegestaan om toe te geven aan eventuele trek en dus over het voorgeschreven aantal calorieën heen te gaan. 

De groep die elke ochtend het schamele ontbijt van 300 calorieen at, kwam gemiddeld weer 24 pond aan. Opmerkelijk genoeg kwam iedereen die dagelijks een toetje at na het ontbijt geen grammetje aan, zij vielen zelfs gemiddeld 15 pond af. Diegene die dagelijks hun ontbijt afsloten met een toetje bleken gedurende de dag minder cravings dan iedereen die klein had ontbeten. So bring on the cake!

Bron: jan-magazine.nl