Je kent ze wel die voorverpakte wraps, super handig hoor maar die dingen even snel zelf bakken is echt de moeite waard en zo gepiept. Binnen enkele minuten heb je een stapeltje van die gezonde en lekkere wraps gebakken, waar je voorlopig een paar middagen mee kunt lunchen bijvoorbeeld. Voeg naar eigen smaak nog wat verschillende kruiden toe en ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan die dingen uit een pakje.

Ik voegde onder andere kurkuma toe, ook wel bekend als geelwortel, waardoor de wraps niet alleen een mooi geel kleurtje krijgen, maar ook nog een tikkie gezonder worden door de werkzame stof ‘curcumine’ in kurkuma.

Deze stof heeft een heel scala aan gezondheidsvoordelen ik noem er een paar:

- ondersteunt de lever bij het ontgiften
- het is een natuurlijke onstekingsremmer
- helpt bij de vetstofwisseling en gewichtsbeheersing
- het versnelt het helen van wonden

Wanneer je kurkuma gebruikt probeer dan altijd ook zwarte peper toe te voegen, door dit toe te voegen word de curcumine beter door je lichaam opgenomen. Ik maakte mijn wraps met boekweitmeel waardoor ze ook nog eens glutenvrij zijn, maar gebruik gerust ander meel.

Ingrediënten voor ongeveer 6 kurkuma wraps:

- 200 gram boekweitmeel
- 450 ml water
- 2 flinke theelepels kurkuma
- 2 tl provinciaalse kruiden
- peper en zout
- paar theelepels kokosolie om in te bakken

Doe alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een kom en mix met een garde tot een glad beslag. Doe een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin een wrap, bak elke kant een paar minuutjes. Herhaal dit tot je beslag op is.

Voor de humus salade heb je nodig:

- Ik vulde ze met een soort humus salade en wat extra rauwkost, reepjes zoete punt paprika en nog wat veldsla.
- bakje humus, ik gebruikte de zongedroogde tomaten versie
- zakje pittige rauwkost
- blikje kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
- 3 zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- peper en zout

Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje, hussel even goed door elkaar en klaar is je salade. En ja ik weet het, hummus is onwijs makkelijk zelf te maken. Soms heb je gewoon geen tijd om ALLES zelf te maken.

Eet smakelijk!

Bron: watchriseet / hetgroenvanjeroen.nl