Kurkuma als ontbijt? Ik probeer van elke dag een feestje te maken en dat lukt me vrij aardig. Maar wat nou als je je dag begint met een mega gezond stuk taart dan begint je dag al feestelijk en is meteen de toon gezet voor de rest van de dag. En als je de taart met niemand hoeft te delen, dan kun je de dag 4 x keer beginnen met taart, klinkt goed he?

Dit taartje toverde ik zo uit de airfryer, ideaal apparaat als je het mij vraagt. Binnen een half uurtje kun je een dampende punt gezond op je bord hebben! Maar je kan hem ook gewoon in de oven maken uiteraard, alleen doet de oven er iets langer over.

Ingrediënten
100 gram havermeel ( havermout kan ook)
100 gram amandelmeel
200 gram geraspte wortel
10 gedroogde abrikozen in stukjes
handje walnoten
3 bananen
2 eetlepels kurkuma
1 tl vanille
snuf zout
1 tl bakpoeder
50 ml (plantaardige) melk
2 eetlepels ahornsiroop of honing

Zo maak je het
Verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden.
Prak 2 bananen in een kom, wanneer ze goed fijn geprakt zijn doe je de ahornsiroop, de melk, wortel, abrikozen en de walnoten (in stukjes) erbij.
Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en hussel even goed door elkaar, doe dan de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, prak dit goed door elkaar als het wat te droog is doe je er nog een klein beetje melk bij.
Pak een taartvorm van 16 cm, doe hier een bakpapiertje in (ik maak het bakpapier altijd nat, dan blijft hete beter in de vorm zitten), doe het mengsel in de vorm en snij de overgebleven banaan in de lengte doormidden en druk deze in de bovenkant en zet de taart 20 minuten in de airfryer of 40 minuten in de oven.

Je kunt de taart in vier stukken snijden voor 4 maal een stevig ontbijt, je kunt m ook in 8 stukken snijden dan heb je 8 maal een lekker tussendoortje.

Eet smakelijk!


Christa is natuurvoedingsdeskundige, teelt haar eigen groenten en is daarnaast moeder. Al deze bijzondere krachten gecombineerd met de passie voor koken staan garant voor overheerlijke recepten.

Bron: watchriseet.nl