Havermout kennen de meeste mensen als de ontbijtgraan waar havermoutpap van wordt gemaakt. Het is een gezonde toevoeging aan het dagelijkse dieet want het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht omdat het je een langdurig verzadigd gevoel geeft en, omdat het zo vezelrijk is, helpt het bij een soepele en regelmatige stoelgang.

Wij hebben voor jullie een heerlijk recept met havermout dat gebruikt kan worden bij het ontbijt of bij de lunch. Dus trek je schort maar aan en ga aan de slag!

Benodigheden
80 gram havermout
1 kleine geraspte appel
150 gr (amandel)melk
1 ei
1 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
snufje rietsuiker
½ tl kaneel
(kokos)olie
honing, jam, fruit, ahornsiroop, appelstroop*

Bereiden
Met een hakmolen/staafmixer/blender kun je de havermout malen totdat het er uit ziet als een soort meel. Zet het wafelijzer aan, zodat deze alvast op temperatuur kan komen. Rasp de appel zonder de schil er vanaf te halen en meng dit samen met de havermoutmeel, melk, ei, bakpoeder en kaneel. Als laatste voeg je en snufje rietsuiker toe om de bakpoeder te activeren. Zonder het snufje rietsuiker zullen de wafels niet rijzen.

Smeer het wafelijzer in met flink wat olie vul de vormen voorzichtig met het beslag. Blijf er lekker bij staan, zodat je goed in de gaten kunt houden wanneer ze klaar zijn. Als ze een beetje bruinig beginnen te worden zijn ze klaar en kun je aan de volgende beginnen. Vergeet niet opnieuw het ijzer met olie in te smeren.

Eet smakelijk alvast!

 

*Dit zijn eventuele toppings die je kunt gebruiken tijdens het eten van de wafels.