Wist jij dat deze goedkope groente, die overal ter wereld gebruikt wordt, gunstig is tegen een hele hoop gezondheid kwalen? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Bij een Vitamine-C te kort is kool een echte redder in nood. Vitamine-C helpt onder andere tegen veroudering, verkoudheid en griep, zweertjes en het geeft je immuunsysteem de nodige boost.
Kool heeft zelfs een hoger Vitamine-C gehalte dan sinaasappels!

Kool is een kruisbloemige groente. Eén van de kwaliteiten van deze groenten is de krachtige aanwezigheid van antioxidanten.
Antioxidanten gaan vrije radicalen*, die schadelijke effecten kunnen hebben op ons lichaam, tegen. Deze vrije radicalen zijn vaak grote bijdragers aan gezondheidsproblemen zoals kanker en hartziekten.

Rode kool zit ook vol met vitamine-K. Dit is goed voor je mentale functies en je concentratie.

Nog één van de gunstige bijwerkingen is dat kool helpt te beschermen tegen verhoging van je bloeddruk. Dit draagt weer bij aan het voorkomen van hartaanvallen en beroertes.

 

* Vrije radicalen zijn bijproducten die overblijven van ons metabolisme en hebben de grote van atomen/moleculen. Ons lichaam maakt deze radicalen de hele dag door aan en zijn erg gevaarlijk. Gelukkig weet ons lichaam deze vrije radicalen goed op te ruimen. Antioxidanten helpen hier een handje bij.