Is het niet een beetje gek dat ons als kind is aangeleerd dat met stiften op onze huid tekenen gevaarlijk is? Maar wat doen ‘wij’ nu als volwassenen? We geven deze kennis mee aan onze kinderen maar ondertussen hebben we overal crèmepjes, lotions en dergelijke voor. Wat feitelijk hetzelfde is. Uitzonderingen daargelaten. De gedachte van ‘de stift’ is natuurlijk ergens op gebaseerd en niet voor niks als je je beseft dat de huid ook een orgaan is die ook ‘alles’ opneemt en de bloedbaan instuurt.

En dit terwijl er een plant bestaat die zoveel voor ons kan betekenen. Zowel inwendig als uitwendig. We kennen hem allemaal wel; de aloë vera! De plant die al 6000 jaar geleden werd gebruikt voor zijn heilzame werkingen. Is niet voor niks toch? Let natuurlijk wel op mogelijke allergieën.

Even een paar steekwoorden wat deze plant voor ons kan betekenen en ondersteuning bij geeft; keelproblemen, hoofdpijn, spierpijn, reuma, maagproblemen, huidproblemen zoals acne en eczeem, darmproblemen (ontstekingen, verstoppingen, diarree), allergie, zenuwontstekingen, tandvleesproblemen, bloedarmoede, verlichten van pijn bij kwallenbeten en –verbrandingen, verminderen van jeuk, doden van schimmels, doden van bacteriën, doden van virussen, reinigen van het spijsverteringskanaal, stimuleren van de groei van gezond weefsel, positieve bijdrage bij gewrichtspijn, onderdrukken van ontstekingen en verlaging van koorts.

Of zoals ik het zelf gebruik voor het dagelijks reinigen van mijn huid of standaard bij lichte EHBO behandelingen.

En los van al deze voordelen schuilt er nog een belangrijk aspect; het financiële voordeel. Ook niet geheel onbelangrijk dacht ik zo. Je koopt eenmalig een plantje en gebruikt de verse bladeren. De plant krijgt genoeg uitlopers waardoor je nooit zonder zit.

Met liefde,

Bron: www.hetgroenvanjeroen.nl