Urenlang in de keuken staan voor de perfecte taart, dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig verklappen we met liefde de volgende 6 geheime trucs die je kunt toepassen om die cake-uit-een-pak net zo lekker uit de oven te toveren als wanneer je zelf met meel, eieren en boter in de weer was geweest. 

Volle melk
Vervang het water in het recept met volle melk en je cake krijgt een heerlijke volle, dichte structuur. 

Zure Room
Doe alles zoals op het pak staat aangegeven, om vervolgens twee grote klodders zure room toe te voegen aan de ingrediënten. Hierdoor wordt je cake heerlijk moist, en dat is precies wat je wilt.

Pudding
Wil je een sterkere smaak? Meng dan 2 eetlepels instant puddingpoeder (vanille voor vanillecake, chocolade voor chocoladetaart) door het beslag.

Mayonaise
Vervang de olie in het recept met 1 kopje mayo. Klinkt raar en niet zo lekker, maar geloof ons: het resultaat mag er zijn.

Koffie
Voor een goddelijk extraatje: vervang het water in het recept door vers gebrouwen koffie. Vooral belachelijk lekker bij chocoladetaart. 

Citroen
Nadat je alle instructies op het pak hebt uitgevoerd, pers je een halve citroen uit en doe je dit samen met 2 eetlepels geraspte schil bij het mengsel. Dit geeft je taart net die extra touch die bij kant-en-klare-mix vaak ontbreekt. 

Bron: jan-magazine.nl