Twee ons groenten per dag eten, zoals de overheid officieel aanraadt, is echt te weinig. Minstens 500 gram is beter, maar liever nog 800 gram tot een kilo. Dat haal je gemakkelijk als je in plaats van frisdrank, tweemaal per dag een glas groentesap neemt, dat is al 400 gram groenten.

Verder kun je snoepgroenten eten; dat zorgt al snel voor 250 gram groenten. Ook kun je ervoor kiezen om een omelet als ontbijt te nemen waar alvast 50 gram groenten in zitten. De overige 300 gram groenten eet je bij de gewone warme maaltijd. Zo eenvoudig is het om een kilo groenten per dag te eten.

Groenten in mijn leven
Ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mij niet dagelijks opgaat. Het leven is behoorlijk druk maar geloof ook wel dat het compenseert op de dagen dat mijn inname weer veel hoger is. Al is het ook absoluut niet aannemelijk dat ik te weinig binnen krijg. Dat is nou ook weer onmogelijk als ik standaard ontbijt met een smoothie, de hele dag planten in me mond prop als ik op de tuin bezig ben en dan natuurlijk nog het avond eten. Dat zit dat vast wel goed op mijn ‘mindere’ dagen. Toch blijf ik er altijd bij, en dat komt ook vaak in onderzoeken terug, dat variatie zoveel meer belangrijker is voor ons lichaam dan continu te focussen op zoveel mogelijk spinazie naar binnen krijgen. Beter is het om een handje spinazie te nemen en deze te combineren met een wortel bijvoorbeeld.

Als we deze redenering aanhouden, kom jij dan aan je dagelijkse inname? Ik ben heel benieuwd.

Met liefde.