Tijdens deze warme dagen is het belangrijk om jezelf goed te hydrateren. Hoewel veel water drinken natuurlijk een goede manier is om dit te doen, kan het geen kwaad om ook de volgende producten aan je menu toe te voegen. Goede voedingsstoffen én voldoende vocht. Wat wil een mens nog meer?

Watermeloen 
Dit goddelijke, zomerse fruit bestaat voor zo’n 93% uit water. Snijd een watermeloen in stukken voor een verfrissende snack of gooi de stukken meloen in de blender voor een lekker drankje.

Aardbeien 
Heerlijk als snack, op brood of in de yoghurt, maar ook nog eens vol water en kalium, wat je lichaam helpt een goede vochtbalans te bewaren.

Komkommer
Lekker in een salade en vol water, magnesium en kalium voor een gezonde glow.

Tomaten
Ongeveer 94% van het gewicht van een tomaat is water. Je weet wat je te doen staat!

Mini worteltjes 
Ideaal als snack of bij de borrel met wat hummus.

Sla
Waar donkere bladgroenten als spinazie en boerenkool vol belangrijke voedingsstoffen zitten, bevat bijvoorbeeld ijsbergsla juist veel water. Ook botersla is een slimme optie als je aan je vochthuishouding denkt. 

Selderij
Je moet ervan houden, maar een stengel selderij bestaat voor zo’n 96% uit water. Ook fijn: de groente bevat veel kalium, magnesium, calcium, ijzer, zink en vezels. 

Melk en yoghurt
Deze zuivelproducten bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook andere goede voedingsstoffen. De hele dag door melk drinken is niet per se slim, maar de dag beginnen met een bakje yoghurt of na het sporten kiezen voor een glas melk in plaats van een sportdrank is zeker een goed idee.

Smoothies
Mix een aantal van eerder genoemde groenten en/of fruitstukken met een paar ijsklontjes en je hebt een heerlijke, superhydraterende smoothie.

Paprika’s
Vooral de rode zijn een slimme keuze. Deze bevatten veel water én vitamine C. 

Kokoswater
Ook hiervoor geldt: je moet ervan houden. Zorg dat je voor de ongezoete versie kiest en je hebt een gezonde, verfrissende dorstlesser. Zeker een aanrader voor na het sporten! De natuurlijke suikers en kalium helpen om je bloedsuikerspiegel op peil te krijgen.

Cantaloupe
Net als de watermeloen, bevat ook deze meloensoort veel water. Heerlijk voor in een fruitsalade of gewoon los voor tussendoor. 

Augurkensap 
Eerlijk is eerlijk: erg lekker klinkt het niet. Toch blijkt het sap waar augurken in zitten veel natrium en kalium te bevatten, waardoor je sneller gehydrateerd wordt wanneer je een tekort aan elektrolyten hebt (bijvoorbeeld na het sporten of wanneer je een kater hebt). Ook een goeie voor in een Bloody Mary! 

Courgette
95% water en heerlijk voor in de pasta of gegrild in een zomerse salade. Ook rijk aan foliumzuur, kalium, vitamine A én C. 

Soep
Maak zelf een lekkere groentesoep (bijvoorbeeld deze heerlijke waterkers-courgettesoep met serranoham) voor het nodige vocht en wat zout. Zeker met hoge temperaturen (wanneer je veel zout verliest) geen overbodige luxe! 

Bron: jan-magazine.nl