Wij zijn nog steeds ontzettend fan van avocado’s. Lekker voor op de pizza, in een dip of in een cocktail. Nog meer avocado inspiratie nodig? Zie hier een heerlijk romig recept voor avocado pasta die ook nog eens makkelijk te maken is.

Ingrediënten
circa 150 gram spaghetti (of 2 courgettes als je een gezondere maaltijd wil maken)
twee rijpe avocado’s
citroensap
twee teentjes knoflook
125 ml slagroom of kookroom
een eierdooier
een doosje cherry tomaatjes
een beetje olijfolie
een handjevol pijnboompitjes
parmezaanse kaas
eventueel 100 gram spekjes

Bereiding
Hak de avocado’s in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Doe de avocado, knoflook, slagroom/kookroom en de eierdooier in een blender of keukenmachine. Mix het door elkaar en voeg citroensap, olijfolie, peper en zout toe naar smaak. Snijdt daarna de tomaatjes door de helft en bak eventueel de spekjes. Kook de spaghetti gaar. Als je courgette wil gebruiken, gebruik dan een spirelli of rasp om sliertjes te snijden. Bak deze dan kort in een wokpan. Roer de romige avocado saus door de spaghetti of courgetti en voeg de spekjes, cherry tomaatjes en pijnboompitjes toe. Besprenkel daarna het geheel nog met wat parmezaanse kaas. Smullen maar!

 

Bron: fem-fem.nl
Foto: Instagram/avoseedo