Na het maken van dit recept zul je eventjes de ‘flavour’ van een originele amerikaanse bakery ervaren.  Eet ze lekker warm zodat ze nog een beetje chewy zijn of laat ze afkoelen en hou een heerlijk krokant koekje over.  Alleen of samen met de kids, deze koekjes moet je een keer gemaakt hebben.

Benodigdheden
550 gr bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
180 gr kristalsuiker
180 gr donkere basterdsuiker
350 gr melk of witte chocolade
2 eieren
250 gr roomboter
3 el cacao (voor de chocolade versie)
bakpapier

Bereiding
Haal de roomboter tijdig uit de koelkast zodat deze lekker zacht is. Verwarm de oven alvast op 90 graden. Hak de chocolade repen in kleine stukjes en leg deze nog even apart.

Meng de bloem bakpoeder en zout in een grote kom. Pak een andere kom en vermeng hier in de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract. Mix dit net zolang totdat je een romige massa hebt. Voeg hierna één voor één de eieren toe en mix het elke keer goed door zodat de ei goed wordt opgenomen door het mengsel.

Hierna kun je beetje voor beetje de bloem toevoegen. Als je een mooie kom met deeg hebt kun je als laatste de chocolade stukjes toevoegen en deze goed door het deeg kneden.

Maak bolletjes met een diameter van ongeveer 2 centimeter en druk deze met een lepel plat op een bakplaat met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes want tijdens het bakken kunnen ze wat uitlopen.

Bak doe koekjes in 8 á 10 minuten gaar. Maak zelf de keuze om ze warm of koud te eten. Beide keuzes zijn even heerlijk.

Enjoy!