Met een beetje begeleiding kan iedereen bakken! Dus trek je schort uit de kast en volg het onderstaande recept stap voor stap. Gegarandeerd succes!

Ingrediënten (voor 10-12 cupcakes)

Cupcakes
125 gr roomboter
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr suiker
2 eieren
4 el melk
1 zakje vanillesuiker

Topping
240 ml slagroom 
225 gram mascarpone
65 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Benodigheden
2 kommen
spatel
spuitzak & tip
Mixer
Cupcake cups & bakblik
 

Cupcakes bereiden
Zet de oven vast aan op 175 °C zodat deze kan voorverwarmen.
Doe de boter in een kom en mix dit samen met de suiker. Als dit goed gemengd is dan kun je één voor één de eieren toevoegen. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit tot het beslag helemaal glad is. Als laatste kun je de melk en vanillesuiker er doorheen mixen.

Pak 2 eetlepels en vul hiermee de cups tot ongeveer ¾ van de cup. Zet het bakblik in de oven en zet de tijd op 25 minuten. De laatste tien minuten moet je ze even goed in de gaten blijven houden. Elke oven is namelijk verschillend, dus bij de één zijn ze sneller gaar als de ander. Wil je het echt zeker weten? Prik er dan even in met een satéprikker. Komt deze er droog uit, dan zijn de cupcakes gaar.

Topping bereiden
Gebruik hiervoor een vetvrije schone kom (gebruik voor het schoonmaken citroen om zeker te weten dat hij echt vetvrij is). Doe de mascarpone met de vanille extract en poedersuiker in een kom en mix dit door elkaar. In een andere kom mix je de slagroom tot stijve stevige pieken. Vouw de mascarpone door de slagroom en doe het mengsel in de spuitzak. Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je de topping gaan opspuiten. Als je geen spuitzak tip hebt, dan kun je de onderkant van de spuitzak ook recht afknippen en daarmee een ‘krulletje’ op de cupcake spuiten. Denk hierbij aan het ijsje op een ijshoorntje.

Je kunt de cupcakes ook nog een beetje opleuken door ze te garneren met bijvoorbeeld; sprinkles, gehakte nootjes of verkruimelde biscuit.

Enjoy your cupcakes!