Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om gezond te koken of te bakken, dat vind ik echt de slechtste smoes ooit. Ik maakte deze repen namelijk tussen het bereiden van het avond eten door. De oven stond toch aan en intussen deed ik de volgende ingrediënten in een kommetje en maakte er gezonde ontbijtrepen van. Echt binnen 5 minuutjes gemaakt!

Ingrediënten voor 6 ontbijtrepen
200 gram havermout
3 kleine bananen
1 eetlepel ahornsiroop of honing
2 eetlepels gemengde notenpasta
½ eetlepel kaneel
1 tl kardemom
1 tl vanillepoeder

Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een kom en prak hierin de bananen, doe de overige ingrediënten erbij en meng goed door elkaar.
Pak een ovenschaal, ik gebruikte een kleintje, maak een bakpapiertje nat en maak er een prop van, vouw weer uit en schud het water er een beetje af dan kun je deze makkelijker in de ovenschaal leggen.
Schep het mengsel in de ovenschaal, druk aan en zet deze voor ongeveer 10/12 minuten in de oven. Snij er 6 repen van.

De volgende ochtend had ik iets meer tijd en fleurde ze een beetje op met
100 gram 85% pure chocolade
handje gedroogde goudsbloem

Smelt de chocolade au bien marie, giet het over de repen heen en strooi er vervolgens de goudsbloemen overheen.

Mocht je geen notenpasta in huis hebben dan kun je ook pindakaas gebruiken. Wat volgens mij ook lekker is wanneer je nog wat noten, rozijnen, vijgen of wat dan ook door de repen zou doen. Mocht je geen goudsbloem hebben dan kun je ook wat kokosrasp over de chocolade doen. Maar zonder chocolade zijn ze ook erg lekker.

En dus heeeeeeeel erg makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

Eet smakelijk!