Matcha is groene poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Vier tot vijf weken voordat de thee wordt geoogst, worden de Camellia Sinensis theeplanten afgedekt met schermen, waardoor de planten geen direct zonlicht krijgen. Deze werkwijze verhoogt de hoeveelheid chlorofyl in het blad, die de thee zijn geweldige groene kleur geeft. In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. Hier wordt Tencha thee van gemaakt. Vervolgens wordt de Tencha vermalen met een elektrische steenmolen tot ultra-fijne poeder.

Matcha is een echte superfood en heeft veel gezondheidsvoordelen. Het is hoog in antioxidanten, waaronder het effectieve antioxidant EGCg. Het draagt bij aan het voorkomen van ziektes, zoals kanker, obesitas en diabetes. Het is hoog in theïne, waardoor je een langdurige energy-boost krijgt en het verbetert de stemming en concentratie. Matcha is enorm goed voor het immuunsysteem en het stimuleert de vetverbranding. Het is rijk aan vitaminen, vezels, bladgroen, selenium, chroom, zink en magnesium. Het is ontgift op natuurlijke en effectieve wijze en is daarom ideaal om mee te detoxen en het laat je huid ook nog eens stralen wanneer je het als masker gebruikt. Een grappige vergelijking: 1 kopje matcha thee staat gelijk aan 10 koppen groene thee!

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met Matcha. Er kan met deze groene poederthee een Matcha Latte worden gemaakt door opgeschuimde melk toe te voegen. Ook kun je Matcha toevoegen aan je smoothie met groenten en fruit. Matcha is een natuurlijke kleurstof, dus je kunt er ook met koken en bakken. Je kunt hierbij denken aan Matcha (cheese)cake, taarten, koekjes, pannenkoeken, tiramisu, ijs, milkshake, risotto enz.

Wil jij Matcha proberen? Het Groen van Jeroen heeft een geweldige selectie Biologische en GMO-vrije theeën waaronder Matcha Thee. Klik hier om direct naar deze thee in zijn webshop te gaan.  

Photocredits: well-beingsecrets.com