Springrolls zijn een soort verse loempia’s die je super gemakkelijk zelf kunt maken. Je kunt ze vullen met de ingrediënten die jij lekker vindt bijvoorbeeld avocado en komkommer. Rijstvellen kun je gewoon bij de supermarkt vinden in het Aziatische schap.

Benodigdheden (ca. 8 springrolls)
8 rijstvellen
1 paprika
1/4 komkommer
1-2 bosui(en)
1 avocado
50 gr gerookte kipreepjes
snufje zout en peper
evt. sojasaus of sweet chili saus

Bereiding
Snijd de komkommer, avocado en paprika in lange reepjes. Snijd de bosui in stukjes. Vul een kom met warm water en doop een rijstvel circa 5 seconden goed onder water. Zorg ervoor dat het water warm is, maar zeker niet heet. Als je het rijstvel uit het water haalt, voelt het nog steeds een beetje stijf aan maar dat veranderd snel. Leg het rijstvel op een droge snijplank. Verdeel wat van de ingrediënten op een hoopje op het rijstvel. Breng op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat de ingrediënten ongeveer 2 cm van de rand liggen.Vouw eerst de zijkanten naar binnen. Vouw ook de onderkant naar binnen. Rol het geheel daarna op. Ga zo door totdat je genoeg springrolls hebt gemaakt of de ingredienten op zijn. Serveer de springrolls met kip bijvoorbeeld met sweet chili saus of soja saus.

Bron: www.lekkerensimpel.com
Foto: yummyaddiction.com