Iedereen weet natuurlijk dat vis ontzettend lekker kan zijn als je het gewoon bakt. Dit recept is ideaal als je het nét even anders wil bereiden. Het is een simpele variatie die je eigenlijk voor altijd moet onthouden. Ook fijn, dit gerecht is in een mum van tijd te maken! 

Ingrediënten (voor vier personen)

4 stukjes kabeljauw van 180 g p.s.
of 4 scholfilets
1 el grove mosterd
sap van 1 sinaasappel
1 el gehakte dille
100 ml olijfolie

1 doosje meergranenrijst
1 ui, gesnipperd
2 rode bietjes, in hele kleine blokjes
2 rode bietjes, gepureerd met een staafmixer
1 el gehakte peterselie
1 klontje roomboter
1 citroen, in partjes
1 bakje met verschillende kiemgroenten

Bereidingswijze

Leg de kabeljauw of schol op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de vis met peper en zout.Maak een saus door de mosterd, dille, olijfolie en het sinaasappelsap te mengen met een staafmixer.Giet de helft van dit mengsel over de vis.

Gaar de vis in een voorverwarmde oven (180 graden) in 10-15 minuten.Kook de rijst volgens de verpakking.Giet af en laat 10 minuten in de pan afkoelen

Fruit de ui aan in 2 eetlepels olijfolie.Voeg de blokjes biet toe wanneer de ui glazig wordt.Bak de bietjes even mee en blus af met de bietenpuree.Roer deze massa door de rijst en voeg de boter en peterselie toe.

Verdeel de rijst over 4 borden en leg de vis bovenop de rijst. Schep de resterende saus eroverheen en maak af met de kiemgroenten, een partje citroen en verse dille.

 

Bron: koffietijd.nl