De eerste afspraak van vandaag (vrijdag 14 oktober) hebben we bij Hans & Stacey van de Bokkesprong in Groet. Een oorspronkelijke boerderij die 31 jaar terug is omgebouwd tot het gezelligste restaurant van de regio.

We zijn een beetje vroeg dus de deur is nog gesloten. Gelukkig is er achter het pand een vrachtwagenchauffeur bezig met uitladen bij de keuken, waardoor we via de achterdeur naar binnen konden glippen. We worden enthousiast begroet door het personeel in de keuken die druk aan het boenen zijn ter voorbereiding van een nieuwe dag.

Eenmaal binnengekomen in het restaurant zien we een knap blond dametje die een klein feestje voor zichzelf aan het bouwen is met behulp van de ‘disco’ verlichting. Haar vader laat haar even zien hoe ze de kleurtjes kan verwisselen op het controlepaneel. Beau (6) is de dochter van de eigenaren van de Bokkesprong Hans & Stacey. Je kunt zien dat Beau helemaal thuis is in het bedrijf van haar ouders. 

Hans en Stacey hebben elkaar 29 jaar geleden ontmoet. Ze werkten namelijk beide de in bediening bij de Bokkesprong. De twee waren op slag verliefd en nu bijna 30 jaar later zijn ze al 15 jaar de eigenaren van hetzelfde succesvolle bedrijf met een super bedrijfscultuur. Hoe leuk is dat! 

Het gezin woont boven de zaak. Dit maakt het ideaal om de zaak te runnen want het bedrijf heeft een hoop liefde en gevoel nodig, waardoor ze eigenlijk altijd aanwezig moeten zijn. En dit doen ze met plezier! Vaste klanten komen ook vaak voor het gezin en hun gastvrijheid.

In de Bokkesprong kun je gezellig tafelen of met je vrienden/vriendinnen lekker knus rondom de fireplace verzamelen met een kop warme chocomel, een heerlijk wijntje of zelfs het eigen Bockeslockje. Een combinatie en goede balans van sfeer, kwaliteit, professionaliteit en lieve mensen is de kracht achter de Bokkesprong. Samenhang is enorm belangrijk voor ze.

Elke maand presenteert de Bokkesprong een nieuw menu; Het Bokmenu. Een heerlijk culinair 3 gangengerecht voor €28 per persoon. Het restaurant krijgt het vlees geleverd van de groene slager.

Momenteel heeft het bedrijf 28 mensen in dienst. Het is een heel hecht team en samen met het gezin zorgen ze ervoor dat het een soort van ‘thuiskomen’ is voor de klanten. De manier waarop de zaak wordt gerund is een echte succesformule.

De Bokkesprong is beschikbaar voor bruiloften, feestjes, babyshowers en andere evenementjes. Ze hebben zelf ook een drukke agenda; met Kerst komt bijvoorbeeld de oude eigenaar optreden met een ‘Christmas repertoire’. Uiteraard is dit familie evenement voor dit jaar al helemaal volgeboekt. Mocht je erbij willen zijn volgend jaar, wees dan op tijd met reserveren.

Voor het komende jaar heeft de Bokkesprong een hoop leuke dingen in petto! Wat precies moet nog even stilgehouden worden, maar hou de facebook pagina en de website goed in de gaten!

Normaliter zijn deze interviews om de lezer een beeld te geven van wie er nou eigenlijk achter een bedrijf zitten. Bij Hans & Stacey is dat eigenlijk bijna niet meer nodig. Wij hopen wel dat ‘onbekenden’ van de Bokkesprong door dit interview nieuwsgierig zijn geworden. Wij krijgen namelijk een enorm warm en huiselijk gevoel van de Bokkesprong. Hans, Stacey & kleine Beau ontvangen iedereen als familie en zijn het perfecte voorbeeld van hoe iedereen eigenlijk naar elkaar toe zou moeten zijn.

Zien we jullie ook gauw een keer bij de Bokkesprong?