Een paar jaar geleden kocht ik altijd een pak pannenkoeken mix wanneer we pannenkoeken wilde eten. Wist ik veel dat er in zo’n pak gewoon meel, suiker en wat rijsmiddelen zitten. Totdat mijn ‘etiketten manie’ begon, elk etiket moest uitgebreid bestudeert worden voordat het product in mijn mandje verdween. Daar liep ik dan met mijn ‘E- nummer app’ dat boodschappen doen daar deed ik ineens uren over.

Dat is alweer wat jaartjes geleden inmiddels en de etiketten manie is afgenomen hoor. Ten eerste omdat ik inmiddels weet welke producten ik moet hebben. Ten tweede omdat ik er iets losser mee om wil gaan. Ik zal tenslotte heus geen rare bulten krijgen van heel af en toe een E- nummer. Wat ik vooral belangrijk vind is dat ik me bewust ben van wat ik eet.

Maar goed ik dwaal af, we hadden het over de pannenkoeken mix, die heb je dus echt niet nodig! En eieren…. ook niet nodig! Geheel vegan pannenkoeken dus. Let maar op:

Ingrediënten voor 12 kleine pannenkoekjes (2 personen)
100 gram volkorenmeel ( ik gebruikte spelt)
2 tl bakpoeder
snufje zout
snuf kaneel
200 ml amandelmelk
hand verse spinazie
2 tl kokosolie

Zo maak je het
Doe de amandelmelk en de spinazie in de blender/keukenmachine en zet eventjes aan. Dan doe je alle overige ingrediënten er ook bij en dit laat je even draaien.
Verhit in een koekenpan met goede antiaanbaklaag 1 tl kokosolie. Bak hier nu 6 pannenkoekjes in, 1 eetlepel is 1 pannenkoek. En herhaal dit nog eens voor de andere pannenkoekjes.

En klaar zijn ze! Lekker met wat fruit erbij en een eetlepel ahornsiroop. Ik beloof je, de spinazie proef je helemaal niet! Heb je nou wel zin in de smaak van spinazie? Probeer dan eens één van deze geweldige smoothie combinaties.

Eet smakelijk!