Zo gaat er het verhaal dat ze preventief zouden werken tegen vrijwel alle kwalen en ziektes die in onze westerse samenleving voorkomen.

Ik denk dat het niet zozeer de smoothie is die kwalen en ziektes helpt voorkomen, maar de gezonde ingrediënten waar je hem van maakt.

Namelijk de groenten. Groentes hebben een preventieve werking op veel ziektes en helpen ons vitaal en gezond te blijven. Of je de groente nu kookt, stoomt, bakt, hakt, of pureert en gebruikt in een groene smoothie. De vitamines en mineralen uit de groenten zijn de weldoeners. Het voordeel van een groene smoothie zit hem in het tijdstip.

Normaal gesproken eet je je groente ’s avonds. Je hebt hierdoor één groentemoment per dag. Door het drinken van een groene smoothie kan je ’s ochtends of ’s middags een extra portie vitamines en mineralen binnenkrijgen.

De aanvoer van vitamines en mineralen is hierdoor groter en beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en werkt preventief tegen veel.