Net als veel mensen zijn wij dol op snacken. Een graai chips hier, een handje nootjes daar, even lekker rondgaan met een zakje winegums. Op den duur voel je je net een beetje een klein vuilnisbakje waar alles in gaat.

Een goed alternatief op alle ‘slechte’ snackies zijn geroosterde kikkererwten! Je kunt ze op allerlei verschillende manieren bereiden en ze zijn nog eens oprecht lekker ook.

Hieronder 2 simpele, snelle manieren om dit heerlijke tussendoortje klaar te maken.

Manier 1:
1 blik kikkererwten, uitgelekt
paprikapoeder,knoflookpoeder,zout & peper
2 eetlepels kokosolie

Manier 2:
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2 theelepels honing
2 theelepels kaneel
2 eetlepels kokosolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar. 
Stort op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster 25 minuten. 
Hussel ze nog eventjes door elkaar en laat het nog 10 minuten in de oven staan terwijl deze uit is en afkoelt.

 

Photocredits: recepten.planetfem.com